Det här behöver du:
½ paket jäst
1 tesked salt
4 deciliter fingervarmt vatten
8-9 deciliter mjöl
Eftersom jag ville göra ett grövre bröd så tog jag ca 5 deciliter vetemjöl och resten tog jag grahamsmjöl och rågmjöl. I vitlöksbrödet blandade jag i vitlök och färsk, hackad oregano. Det var ett väldigt enkelt bröd att baka. Det enda som tog tid var jäsningen och tiden i ugnen. Denna gången gjorde en sats först och den andra satsen när den första åkte in i ugnen men nästa gång kommer jag nog göra båda satser samtidigt och låta den ena jäsa lite längre. Det grova brödet blev jättegott! Dock var det lite jobbigt att tina till frukosten dagen efter men otroligt gott! Vitlöksbrödet blev också gott men jag tror jag hade i för lite vitlök och oregano. Så nästa gång får jag kräma på lite mer.
Redo för brödbak!
Mumsig söndagsfrukost!
Så här gott såg det ut!
Vilkem bra idé att ha i vitlök och oregano, det måste jag prova nästa gång! Kul att läsa din blogg också! kram
SvaraRaderaKul att jag kan inspirera någon =)
SvaraRadera