Jag gjorde tre sorters cheesecake: blåbär, hallon och jordgubb. Jag missade att fotografera dessa också men de blev väldigt fina. Alla var gjorde med samma recept från ännu en mystiskt tidning.
Botten
13 digestivekex
150 gr smör
Stöt kexen eller smula dem i matberedare (jag delade för hand).
Smält smöret och blanda ihop med kexen till en "deg" som du trycker ut i en form.
Formen bör ha löstagbar botten och förvaras i kylen.
Fyllning
400 gr philadelphiaost
3 ägg
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk blåbär, hallon eller jordgubbar (jag mätte inte så noga utan fyllde formen)
Vispa allt utom bären. Tillsätt bären och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.
Låt svalna.
Topping
2 dl créme fraiche
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop och bred över kakan. Grädda 5 minuter och låt svalna.
Garnera med bär och citronmellis.
KramKram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar