Nu kommer mitt andra recept från kalasbakandet till mammas kalas igår: Västerbottensnurror med pesto! De var väldigt populära på kalaset och inte allt för avancerade att göra. Det är ungefär samma princip som kanelbullar faktiskt, fast med pesto i. Receptet kommer från en tidning min mamma har men jag vet inte vilken tyvärr. Så här gör du:
Du behöver:
50 gr jäst
5 dl jäst
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 13 dl vetemjöl special
2 dl röd pesto (går bra med grön också)
3 dl riven västerbottenost
1 uppvispat ägg
lite flingsalt
Smula jästen i en bunke, häll på fingervarmt (37 grader) vatten, salt och olja och rör tills jästen löst upp sig. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. (Min bror knådade degen så den verkligen blev luftig och fin. Det kan vara värt att lägga lite extra tid på det) Låt jäsa under duk 30-40 min. Sedan knådar du degen lite lätt på mjölat bord och delar degen i två delar som du kavlar ut till en rektangel. På varje rektangel brer du på pesto och stör på ost. Rulla ihop rektangeln från långsidan och skär i ca 10 bitar som du lägger i bullformar. Nu ska det jäsa 30 min till. Ugnen ska värmas till 225 grader. Innan bullarna åker in i ugnen 8-10 min så penslar du med ägget och saltar med lite flingsalt. Nu har du ett gott bröd till festbuffén!
KramKram
Gott! Vi hade något liknande på min student också! Perfekt på buffébordet :)
SvaraRaderaVa goda dom såg ut!!! :)
SvaraRadera