söndag, januari 02, 2011

Årskrönika!

Det är ju den tiden på året då man sammanfattar året som varit och blickar fram mot det nya året som kommer. Jag insåg att det faktiskt inte har hänt så där jättemycket 2010. Vi har inte gjort massa nya spännande saker, varit på resor, fått nytt jobb eller något annat spännande. Fast ändå så har det ju hänt mycket ändå. Vi har ju fått Märta. Det är egentligen det enda som har hänt 2010, så lite men ändå så mycket. Och visst är det något underbart att få tänka tillbaka på. Vår lilla Märtahjärta. På första bilden är hon bara några dagar gammal. Då sov hon mest hela dagarna. och nätterna.


Liten tös som myser med pappas stora hand.



Stor tjej med egen stol!

Nu är hon en pigg och glad tjej med ett ordentligt temperament som vet vad hon vill. Hon sover fortfarande på nätterna (tack gode gud!) men är allt mer vaken på dagarna. Hon skrattar och ler, hon viftar med armar och ben, hon vänder sig från mage till rygg och börjar kunna vända sig tillbaka. Hon äter gröt med hela kroppen och blir helt tills sig bara vid åsynen av den. Hon jollrar och pratar massor. Hon tycker om att ligga på skötbordet och när mamma eller pappa sjunger för henne. Kompisen Simon blir mer och mer intressant att titta på. Hon är också väldigt bestämd och kan ta i från tårna om hon inte får som hon vill. Sen är hon världens gladaste igen! Märta har mycket att se framemot 2011. Hon kommer lära sig åla och krypa och så småningom att gå. Hon kommer lära sitta och äta massa spännande mat. Hon kommer också att börja på babysim, få en till kompis (simons lillasyster) och åka på sin första utlandssemester. Hon kommer börja sova i sin säng och efterhand i sitt rum. Hon kommer att börja på dagis och få massor av nya kompisar. Hon kommer att sova över hos farmor och farfar (det har hon iofs redan gjort), mormor och hos morfar och Gunvor. Hon kommer att testa gungorna på lekplatsen. Hon kommer att ha sitt första födelsedagskalas. Tänk vilket spännande år hon kommer att få!

Vad ska jag och Henric hitta på i år då?
Jag ska gå ner i vikt och bli piggare, gladare och friskare! Vi ska åka till Turkiet på semester!
Henric ska (kanske) vara pappaledig och mysa med Märta. Och som vanligt kommer vi att drömma om ett hus att bo i. Och jag kommer att börja skolan igen. Det kommer bli ett toppenår!
KramKram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar